آخرین اخبار
عضویت در انجمن شرکت های دانش بنیان استان اصفهان
شرکت خلاق و نوآور
ارزش گذاری استارتاپها
ارتباط با ما
- اصفهان ، خیابان هزار جریب ، کوچه ۱۴ ، ساختمان سپهر
- arzeshsanji@gmail.com
- ۰۳۱-۳۶۷۰۲۰۹۶
-
ساعت کاری شنبه تا چهارشنبه
9 الی 20
اگر شما هم قصد دارید تا برای رونق کسب و کار خود سرمایهگذاری کنید، بهتر است در ابتدا برنامه و هدفتان مشخص شود. چه نوع سرمایهگذاری را مدنظر دارید؟ چقدر نسبت به بازار هدف آشنا هستید؟ آیا با نوسانات و تورم بازار میتوانید به تنهایی بازدهی سرمایه خود را افزایش دهید؟ میزان ریسکپذیری شما چقدر است؟ این مطلب میتواند شما را برای طراحی یک نقشه سرمایهگذاری موفق راهنمایی کند.
انواع مدلهای سرمایهگذاری
سرمایهگذاری مستقیم
سرمایهگذاری غیرمستقیم
سرمایه گذاری کوتاه مدت
• سرمایهگذاری بلند مدت
سرمایهگذاری یعنی تبادل سرمایه و اندوختهای مشخص به یک یا چند نوع دارایی، که میتواند سهام شرکتی، ارز دیجیتال و موارد دیگر باشد. سرمایهگذاری با هدف جلوگیری از کاهش ارزش سرمایه، دریافت سود و رونقدهی کسب و کار انجام میشود. در حالت کلی با توجه به درجات ریسک پذیری و میزان دانش سرمایهگذاران، دو نوع سرمایهگذاری وجود دارد. در این قسمت قصد داریم شما را با انواع مدلهای سرمایه گذاری آشنا کنیم.
• سرمایهگذاری مستقیم
سرمایهگذار در این نوع سرمایهگذاری، به طور مستقیم وارد بازار کار میشود و سرمایه خود را برای راهاندازی یک کسب و کار موفق و افزایش میزان سود دهی، سرمایهگذاری میکند. به طور مثال افرادی که سرمایه خود را بدون واسطه به بازار بورس وارد کردهاند، نمونهای از سرمایهگذاری مستقیم را نشان میدهد.
این نوع سرمایهگذاری ریسک کاری بسیار بالایی دارد، چراکه سرمایهگذار ممکن است دانش کافی برای انجام معاملات و آشنایی کامل با بازار هدف را نداشته باشد. در این صورت ممکن است با سرمایهگذاری بخش زیادی از سرمایه خود را از دست بدهد.
• سرمایهگذاری غیرمستقیم
سرمایهگذاران در این نوع سرمایهگذاری نیز با هدف دریافت سود بیشتر، سرمایه خود را در اختیار کارشناسان قرار میدهند. مشاورین و کارشناسان در این زمینه با امور سرمایهگذاری آشنا هستند و میتوانند با رصد بازار هدف، برنامه دقیقی را برای افزایش بازدهی از سپرده سرمایهگذار داشته باشند.
همچنین با مدیریت حرفهای کارشناسان و مشاورههای تخصصی مشاورین در این زمینه از ضررهای مالی بسیاری از سرمایه گذاران جلوگیری میشود. در واقع در این نوع سرمایهگذاری میزان ریسک خیلی پایینتر از سرمایهگذاری مستقیم است و سرمایهگذاران با اطمینان بیشتر میتوانند برای توسعه دامنه کاری خود اقدام کنند.
تا اینجا با مدلهای سرمایهگذاری مستقیم و غیرمستقیم آشنا شدید، در ادامه در مورد دو نوع دیگر از مدلهای سرمایهگذاری صحبت میکنیم که با توجه به مدت زمان سرمایهگذاری تعیین میشود.
• سرمایهگذاری کوتاه مدت
سرمایهگذاران در سرمایهگذاری کوتاه مدت با هدف دریافت سود بیشتر، تمام و یا بخشی از سرمایه خود را به مدت کوتاهی وارد بازار هدف میکنند.
البته قابل ذکر است که ریسک سرمایه گذاریهای کوتاه مدت بسیار بالا بوده و سرمایهگذاران باید دانش کافی در مورد نحوه سرمایهگذاری و نقدینگی داشته باشند. در غیراینصورت نیاز به استفاده از مشاوره سرمایه گذاری برای جلوگیری از ضررهای مالی و رونقدهی کسب و کار کاملا ضروری است.
• سرمایهگذاری بلند مدت
برعکس سرمایهگذاری کوتاه مدت، در سرمایهگذاری بلند مدت سرمایهها به مدت زیادی در حوزهای خاص از بازار هدف قرار میگیرند. انتظار دریافت سود در مدت زمان کوتاه در این نوع سرمایهگذاری وجود ندارد و نسبت به دیگر سرمایهگذاریها در بازار سرمایه ایران ریسک بسیار کمتری دارد.
اهمیت استفاده از مشاوره سرمایهگذاری
اخیرا در بازار سرمایه ایران با تغییر رویکردهای اقتصادی دولت و نوسانات ایجاد شده، ارزش پول در حال کاهش است. این موضوع باعث شده است تا بسیاری از افراد، سرمایه خود را از حالت نقدینگی خارج و به سرمایهای تبدیل کنند که علاوه بر حفظ ارزش مالی سپرده در برابر تورمهای ایجاد شده در بازار، میزان سود قابل توجهی نیز بدست آورند.
اما متاسفانه به دلیل عدم آشنایی با علوم اقتصاد و روشهای نوین سرمایهگذاری، بخش زیادی از سرمایه خود را از دست دادهاند. همین موضوع در بسیاری از شرکتهای تجاری نیز اتفاق افتاده است به طوریکه دچار مشکلات عمده اقتصادی شدهاند.
این امر باعث شده است تا نیاز به استفاده از مشاوره سرمایهگذاری و بهرهمندی از تجارب مشاورین و متخصصین در این زمینه، بیش از پیش به یک ضرورت بسیار مهم تبدیل شود.
ویژگیهای مشاور سرمایهگذاری مناسب
مشاور سرمایهگذاری فردی کاملا حرفهای، مسلط به امور اقتصادی و پلنهای سرمایهگذاری است. از ویژگیهای بارز یک مشاور سرمایهگذاری مناسب میتوان به موارد ذیل اشاره نمود:
- صداقت، رازداری و امانتداری مشاور برای جلب اعتماد سرمایهگذاران
- آشنایی کامل با فضای معاملاتی
- توانایی بالا در تحلیل نقشه بازار
- اراده بالا در تصمیم گیریهای صحیح به هنگام تورم بازار
- متعهد نسبت به سرمایههای افراد
- داشتن رزومه تحصیلی و سوابق شغلی مناسب
- قدرت بالا در مدیریت مالی سپردههای سرمایهگذاران حقیقی و حقوقی
- برخورداری از دانش روز علوم اقتصادی و تخصصهای کافی در زمینه سرمایهگذاری
شرح وظایف مشاور سرمایهگذاری
حال که از ویژگیهای یک مشاور سرمایهگذاری مناسب مطلع شدید، بهتر است با وظایف مربوط به حوزه کاری آنها نیز بیشتر آشنا شوید:
- ارزیابی برنامههای اقتصادی کشور
- روانشناسی مداوم رفتار بازار
- ارائه بهترین استراتژیهای اقتصادی جهت سرمایهگذاریهایی با ریسک کم
- آپدیت کردن مداوم اطلاعات خود از علوم اقتصاد و روشهای سرمایهگذاری
- تخصیص زمان کافی برای ارائه مشاوره سرمایهگذاری به سرمایهگذاران حقیقی و حقوقی
- پیاده سازی روشهای سرمایهگذاری با سود دهی بالا
- دنبال کردن روشهای سرمایهگذاری شرکتهای رقیب و تحلیل آنها
- ارائه طرحهای مدیریت کسب و کار متناسب با میزان موجودی سرمایهگذاران
- تبیین استراتژیهای نوین اقتصادی برای شرکتهای تازه تاسیس