تحلیل گران ارزش پویاتحلیل گران ارزش پویاتحلیل گران ارزش پویا
031-32244125
9 الی 15
اصفهان خیابان شمس آبادی

امکان سنجی (طرح توجیهی )

آخرین اخبار

ارتباط با ما

  • اصفهان ، خیابان هزار جریب ، کوچه ۱۴ ، ساختمان سپهر
  • arzeshsanji@gmail.com
  • ۰۳۱-۳۶۷۰۲۰۹۶
  • ساعت کاری شنبه تا چهارشنبه
    9 الی 20

شرکت ها، سازمان‌ها، موسسات مالی و سرمایه‌گذاری و بانک ها به منظور بررسی و تصمیم گیری در خصوص جنبه‌های مختلف اقتصادی، فنی و مالی طرح‌ها و پروژه های پیشنهادی، طی مراحل مختلف پیش از سرمایه‌گذاری و اجرای آنها، نیازمند انجام هر یک از مطالعات فوق می باشند. این فرآیند از مطالعه فرصت در مراحل بسیار ابتدایی پیش سرمایه‌گذاری آغاز و تا تدوین طرح‌های تجاری در مراحل نهایی سرمایه‌گذاری و اجرای طرح ادامه می یابد. این مطالعات مانند چراغی افق را بر روی مجریان سرمایه گذاران طرح ها یا پروژه ها روشن نموده و از این طریق صاحبان سرمایه می توانند قبل از اجرای طرح ها نسبت به جنبه های مختلف توجیه پذیری، ریسک ها، مسائل و موانع پیش روی و الزامات، اطلاعات و چشم انداز روشنی کسب نمایند. مطالعات طرح توجیهی در سه فاز انجام می شود که به شرح ذیل خواهد بود:

 بخش های مختلف طرح توجیهی فنی- اقتصادی

بخش های مختلف طرح توجیهی فنی- اقتصادی

فاز مطالعه بازار

فاز مطالعات فنی

فاز مطالعات مالی و اقتصادی

فاز مطالعات اقتصادی ( مطالعه بازار )

بررسی محصول و الزامات آن از دید مشتریان، موارد کاربرد و بازارها، امکان تامین مواد اولیه، قیمت فروش در بازارهای داخلی و خارجی، عرضه و تقاضای داخلی و خارجی محصول در گذشته و پیش‌بینی آینده، تعیین شکاف بازار و سهم قابل کسب، راهبردهای ورود و نفوذ در بازار.

فاز مطالعات فنی

بررسی الزامات فنی و تکنولوژیکی محصول و استانداردها در بازارهای هدف، فرآیندهای تولیدی، ماشین‌آلات و دانش فنی مورد نیاز، سایر زیرساخت‌های مورد نیاز شامل زمین، محوطه سازی، ساختمان، تاسیسات، تجهیزات کارگاهی و آزمایشگاهی، مواد اولیه مصرفی، ساختار سازمانی و نیروی انسانی مورد نیاز در دوران ساخت و بهره‌برداری، زمانبندی اجرای طرح و ارزیابی خطرات و ریسک های فنی در این بخش صورت می پذیرد.

فاز مطالعات مالی و اقتصادی

در این بخش بررسی میزان سرمایه‌گذاری، درآمدهای حاصل از فروش، هزینه‌های دوران بهره‌برداری طرح، تعیین نحوه و مدل تامین مالی، محاسبه شاخص‌های مالی و اقتصادی طرح نظیر دوره بازگشت سرمایه، نرخ بازده داخلی (IRR)، خالص ارزش فعلی (NPV) و…، بررسی می گررد.
مطالعات امکان سنجی (طرح توجیهی) تهیه شده در این شرکت بر اساس استاندارد UNIDO بوده و از نرم افزار کامفار Comfar استفاده می شود.

طرح توجیهی چیست؟

طرح توجیهی یک گزارشی هست که توجیه پذیری یک طرح را مورد بررسی و مطالعه قرار میده یا به عبارت دیگر طرح توجیهی به مجموعه‌ای از مطالعات انجام شده پیرامون یک طرح گفته میشه تا با استفاده از اون اطلاعات بشه طرح رو شرح داد و تو مرحله بعدی بررسی کنه که آیا اون طرح امکان‌پذیر هست یا نه؟

هر طرح توجیهی کامل دارای سه بخش اصلی تجزیه و تحلیل مالی، توجیه‌ پذیری فنی، مطالعه بازار هست.

به‌طورکلی برای هر طرحی با موضوعات کلی کشاورزی، گردشگری، صنعتی و پتروشیمی میشه یک طرح توجیهی نوشت. موضوعایی مثل تولیدی مواد غذایی، احداث پالایشگاه، احداث گلخانه، تولید فولاد و… .

علت تدوین طرح توجیهی چیست؟

وقتی‌که یک ایده‌ای برای اولین‌بار در ذهن جرقه میزنه اون ایده نپخته هست، یعنی ما نمی‌دونیم میشه اجرا کرد یا نه، باید بررسی کنیم تا از درست بودن اون ایده مطمئن شیم برای همین طرح توجیهی رو تهیه می‌کنیم تا ایده خودمون رو به بقیه معرفی کنیم.

ویژگی‌های طرح توجیهی خوب

یک طرح توجیهی خوب باید:

  • مثل یک نقشه راه عمل ‌کنه،
  • از هدر رفتن سرمایه و انرژی جلوگیری کنه،
  • تسلط افراد رو روی طرح افزایش بده تا در کنار اون درصد موفقیت طرح افزایش پیدا کنه،
  • از اتفاق‌های پیش‌بینی نشده جلوگیری کنه،
  • و …

یک طرح توجیهی خوب چه مزیت‌هایی دارد؟

مهم‌ترین مزیتی که یه طرح توجیهی خوب داره اینه که چشم‌انداز کاملی از آینده ایده رو برای صاحب طرح نمایان می‌کنه که در این شرایط صاحب طرح می‌تونه همه تصمیمات گرفته شده رو بسنجه و اطمینان حاصل کنه.

طرح توجیهی چه کاربردی دارد؟

هر فردی برای راه‌اندازی ایده نوپای خودش نیاز به سرمایه داره برای همین برای گرفتن وام به بانک مراجعه می‌کنه، در بانک باید از ایده دفاع بشه همچنین باید درباره موفق بودن طرح دلایل موجهی گفته بشه. خب در این زمان طرح توجیهی برگه برنده شماست، طرح توجیهی چیزیه که کارشناس بانک مطالعه می‌کنه و با ایده آشنا میشه. همه این توضیح‌ها داده شد تا بهتون بگم مهم‌ترین کاربرد طرح توجیهی اینه که نقشه راه بسیار کامل و واضحی رو از ایده تا اجرای ایده در اختیار صاحب طرح قرار میده.