آخرین اخبار
عضویت در انجمن شرکت های دانش بنیان استان اصفهان
شرکت خلاق و نوآور
ارزش گذاری استارتاپها
ارتباط با ما
- اصفهان ، خیابان هزار جریب ، کوچه ۱۴ ، ساختمان سپهر
- arzeshsanji@gmail.com
- ۰۳۱-۳۶۷۰۲۰۹۶
-
ساعت کاری شنبه تا چهارشنبه
9 الی 20
امروزه کسب درآمد با داد و ستدهای تجاری و بازرگانی، به یک حرفه بسیار جالب و پربازدهی تبدیل شده است بطوریکه توجه بسیاری از سرمایهداران سراسر دنیا را به خود جلب کرده است. اما در عین حال با تمام جذابیت و هیجانی که در این نوع درآمدزایی وجود دارد، دنیای بسیار گستردهای از نکات و چالشهای متعدد نیز در آن دید میشود. افرادی این مسیر را با موفقیت طی می کنند که آگاهانه و منطقی با مسائل و مشکلات رفتار نمایند. در این مطلب سعی داریم در مورد استفاده از مشاوره تجارت و بازرگانی و مزایای آن صحبت کنیم.
مشاوره تجارت و بازرگانی چیست؟
با توجه به اینکه قوانین تجاری و امور بازرگانی کشور مطابق با سیاستهای داخلی و خارجی مرتبا در حال تغییر هستند، فعالیت در این زمینه به کار کاملا پیچیده و طاقت فرسایی تبدیل شده است. به طور مثال قوانین ورود و خروج کالاها در اداره گمرک بسیار پیچیده شده است و تسلط به این مفاهیم و قوانین کار هر کسی نیست.
از طرفی آشنایی با این قوانین و پیچ و خمهای اداری بسیار زمانبر است. حتی ممکن است به دلیل برخورد با موانع حقوقی و قانونی از ادامه مسیر دلسرد شوید. در اینصورت زمان، انرژی و هزینه زیادی را از دست دادهاید. در نتیجه عدم موفقیت شما در انجام پروسه اداری و قانونی، مانع از رشد فعالیتهای تجاری شما و کسب سود بیشتر میشود. در این جاست که نقش استفاده از مشاوره تجارت و بازرگانی بیش از قبل برای شما پررنگتر خواهد شد.
مشاوره تجارت و بازرگانی در واقع به مجموعهای از راهکارها و راهنماییهایی گفته میشود که توسط افراد کارکشته در این امر ارائه میگردد. تمامی این مشاورهها با هدف تسهیل در کار و رونق فعالیتهای تجاری و بازرگانی صورت میگیرد، تا تجار و بازرگانان را برای دستیابی به سودهای کلان اقتصادی راهنمایی و ترقیب کنند.
چرا از مشاوره تجارت و بازرگانی باید استفاده کنیم؟
همانطور که متوجه شدید، استفاده از مشاوره تجارت و بازرگانی برای تمامی تجار و بازرگانان حقیقی و حقوقی امری کاملا ضروری است. متاسفانه در بسیاری از مواقع به دلیل عدم آشنایی افراد با قوانین تجاری و بازرگانی، به طور ناخواسته مشمول جریمههای سنگین مرتبط با حمل بار، ورود و خروج کالاها، قاچاق کالا و موارد دیگر میشوند. از اینرو استفاده از مشاوره تجارت و بازرگانی میتواند در جلوگیری و رفع این موانع کمک کند.
متاسفانه امروزه برخی از افراد از روش آزمون و خطا برای پیشبرد فعالیتهای تجاری خود استفاده میکنند که باعث میشوند، آینده شغلی خود را به خطر بیندازند. در صورت تخلفهای انجام شده و تشکیل پرونده، مجوزهای دریافتی این افراد از اداره گمرک نیز باطل شده و علاوه بر اعمال جریمههای سنگین از ادامه فعالیتهای تجاری منع خواهند شد. ریسک فعالیتهای تجاری بدن استفاده از راهنماییهای مشاور معتبر در این حیطه، بسیار بالاست و ممکن است ضررهای جبران ناپذیری را به همراه داشته باشد.
مسلما شرکتهایی موفق خواهند بود، که در این زمینه از تجربیات مشاورینی استفاده میکنند که چندین سال سابقه فعالیت در امور تجاری و بازرگانی دارند. با مشکلات مسیر و راه حلهای آنها آشنا هستند. اینگونه شرکتها از بازار رقابت حذف نخواهند شد و همچنان دامنه کاری آنها توسعه خواهد یافت. در ادامه به برخی دیگر از مزایای بهرهمندی از مشاوره بازرگانی و تجارت اشاره میکنیم:
- جلوگیری از اتلاف وقت و ترخیص سریعتر کالاها
- پیشبرد امور ادارای و فعالیتهای حقوقی و قانونی در مدت زمان کوتاهتر
- جلوگیری از اتلاف هزینه و ایجاد ضررهای سنگین
- امکان اخذ راحتتر مجوزهای مربوط به فعالیتهای تجاری و بازرگانی
- داشتن برنامه دقیقتر جهت انجام پروژه تجاری
- استفاده از تفکر استراتژیک مشاور برای اطمینان از دستیابی به نتایج بهتر
- پیشبینی دقیقتر از آینده فعالیت تجاری و بازرگانی
ویژگیهای مشاور بازرگانی مناسب
افرادی که در حوزه مشاوره بازرگانی فعالیت دارند، مشاور بازرگانی نامیده میشوند. مشاورین بازرگانی در واقع متخصصین امور بازرگانی کشور هستند و در این حوزه تحصیلات آکادمیک دارند. تجربه و دانش بالای این افراد یک عامل کلیدی برای رشد و توسعه امور بازرگانی و تجاری محسوب میشود. قبل از اینکه برای دریافت مشاوره بازرگانی اقدام نمائید، بهتر است در ابتدا با ویژگیهای یک مشاور بازرگانی مناسب آشنا شوید:
- وفادار، متعهد و امانتدار نسبت به مسائل و فعالیتهای تجاری شرکت
- مسلط به قوانین بازرگانی، صادرات و واردات کالاها از گمرک
- داشتن سوابق شغلی درخشان در زمینه فعالیتهای بازرگانی
- آشنا با بازارهای تجاری داخلی و خارجی
- داشتن قدرت سخنوری و روابط عمومی بالا جهت ایجاد پل ارتباطی
- آشنا با قوانین تجارت بینالملل و فرهنگ دیگر کشورها
- توانایی بالا در تحلیل نقشههای بازار
- آشنا به وضعیت گمرک، نحوه ترخیص کالا و تعرفههای سایر کشورها
- آشنا به تمامی مجوزهای قانونی و مقرراتی کالاهای وارداتی و صادراتی
- آشنا به شرایط اخذ کارت بازرگانی، نحوه ثبت سفارش و بازرسی کالاها
شرح وظایف مشاور تجارت و بازرگانی
مشاور تجارت و بازرگانی در واقع نقش کاتالیزور در فرآیندهای تجاری را دارد و مطابق با قوانین و مقررات، راهکارهای نوین و پرکاربردی را برای توسعه فعالیتهای بازرگانان و تجار ارائه مینماید. با هیات مدیره و کارکنان ملاقات میکند و مدام در حال رصد فعالیتهای تجاری و مالی شرکت است تا برای رسیدن به هدف، برنامه دقیقی را تنظیم کند. طبق قوانین و مقررات یک مشاور تجارت و بازرگانی معتبر وظایفی را بر عهده دارد.
در چک لیست زیر فهرستی از مهمترین وظایف مشاور لیست شده است:
- مشاوره در زمینه امور مربوط به اداره گمرک و ترخیص کالاها
- برآورد ارزش کالاهای وارداتی یا صادراتی و تخمین میزان سود دریافتی
- طراحی استراتژیهای بازاریابی داخلی و خارجی
- مشاوره بازرگانی برای تنظیم اسناد و کارتهای تجاری و بازرگانی
- بررسی بهترین روشهای حمل و نقل کالاها
- تعقیب فعالیتهای تجاری و بازرگانی شرکتهای رقیب
- گسترش روابط کاری و انعقاد قردادهای تجاری بین کشورها
- ارائه راهکارهای نوین با هدف صادرات کالاهای داخلی به کشورهای خارجی
- ایجاد پل ارتباطی با شرکتهای بینالمللی برای واردات کالاهای خارجی به کشور